Laserontharing

Nooit meer waxen, scheren of epileren?  Kies dan voor de definitieve laserontharing.  De laserontharing biedt de oplossing voor een zachte, gladde en haarvrije huid zonder ingegroeide haarvaatjes en/of ontstekingen.

De laserontharing is de enigste behandeling dat niet door onszelf wordt gedaan.  Daarvoor komt Valerie om de 6 weken in ons instituut langs.
Valerie heeft reeds jarenlange ervaring en kent de knepen van het vak als geen ander.  Zij werkt met de Lightsheer diodelaser, wereldwijd erkend als de ‘Gouden Standaard’ voor permanente haarverwijdering.  Het is momenteel de snelste en veiligste manier om beharing te verwijderen. De Lightsheer diodelaser mag enkel bediend worden door opgeleide professionals die voldoen aan de allerhoogste eisen qua veiligheid.

Interesse?  Lees dan zeker verder en boek jouw gratis testsessie.

De boekingen voor de laser gebeuren rechtstreeks via een apart online systeem van VVS-laser: klik hiervoor op de blauwe button hier bovenaan.

De prijzen zijn verdeeld in 4 secties: dames, meisjes, heren & jongens.  Om de juiste prijs te consulteren, kan u doorklikken op onderstaande buttons.

Valerie, uw Laser-professional

Wie komt in aanmerking voor laserontharing?

Alle vrouwen en mannen die willen afrekenen met ongewenste haartjes kunnen geholpen worden. Dit geldt voor ieder huidtype. Mensen met een licht huidtype en donkere haren zijn het meest effectief te behandelen. Witte, grijze, blonde en rode haren en donshaartjes zijn moeilijker te behandelen omdat zij weinig of geen pigment bevatten. Laserontharing werkt best op dik en sterk gepigmenteerd haar.

Hoe werkt de laser?

Het laserontharingsapparaat Lightsheer diode maakt gebruik van een hoog gepulseerd laserlicht. De energie van deze laserpulsen worden omgezet in warmte en vernietigt de behandelde haarzakjes. De haarwortel wordt dus vernietigd en verbrand. De Lightsheer  bevat een koelende kop die de huid gedurende de behandeling afkoelt tot 5°. Zo blijft de huid rondom het haartje goed beschermd en ervaart u een comfortable laserbehandeling.

Is de Lightsheer diodelaser veilig?

Ja! Klinische studies tonen aan dat de diodelaser als enige ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration) de term definitieve haarverwijdering mag dragen. De Lightsheer ET is voorzien van alle wettelijke certificaten.

In België werken nog veel instituten met een breed lichtspectrum zoals IPL en VPL. Een lichtspectrum waarvan een groot percetage nutteloos en schadelijk is. De energiewaarden liggen veel hoger dan die van de Lightsheer diodelaser. De lightsheer diodelaser verwijdert haartjes die een IPL of VPL niet aankan.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld dient men rekening te houden met 5 tot 8 behandelingen voor dames, 8 tot 12 behandelingen voor heren. Het exacte aantal is afhankelijk van het huidtype en haar (kleur en diepte). De eerste behandelingen gebeuren om de 6 weken.  De daarop volgende behandelingen met een tussenpauze van 8 tot 12 weken. Benen, rug, borst en buik worden met een pauze van telkens 10 tot 12 weken behandeld. Na deze behandeling bent u 80 tot 90 % haarvrij en hoeft u nooit meer te waxen of te scheren.

Zijn de resultaten definitief?

Ja, u mag een permanente vermindering van de beharing van 80 tot 90% verwachten.

Het aantal behandelingen dat nodig is om tot dit resultaat te komen, is afhankelijk van tal van factoren: het lichaamsgebied, de haargroei, het huidtype, de haarkleur.

Ook hormonale veranderingen in het lichaam hebben hierop invloed.  Zo kunnen donshaartjes veranderen in dikke haren. Dit is een proces waaraan laserbehandelingen niets kan doen. Bevindt u zich in een hormonale, onstabiele fase, dan heeft u waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig. Raadpleeg hiervoor uw arts. Hormonale evoluties kunnen na jaren nieuwe haartjes tevoorschijn laten komen. Een onderhoudsbeurt of nabehandeling is in dit geval aangeraden, dit aan een nabehandelingstarief.

Is laserontharing pijnlijk?

De lightSheer diodelaser beschikt over een koelende kop waardoor de laserbehandeling bijna pijnloos is. Een lasersessie wordt door de meeste mensen licht prikkelend ervaren.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft maar deze reactie verdwijnt snel. Na de behandeling wordt er een verkoelende en verzachtende crème aangebracht. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentatiestoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper of hypopigmentatie optreden, deze herstellen zich altijd vanzelf.

Ongeveer 10 dagen na de behandeling vallen de haartjes uit. Dit zijn enkel de haartjes die vernietigd zijn. De hergroei vertraagt en wordt de volgende maanden verminderd.

Waar hou ik rekening mee als ik de behandeling start?

4 weken voor de eerste behandeling niet meer waxen of epileren.

  • Scheer 3 dagen voor de behandeling de haartjes nog een laatste keer weg. Tijdens de behandeling mag je niet meer epileren of harsen. Enkel scheren is dan nog toegestaan.
  • Gedurende 4 weken voor en na de behandeling zich niet blootstellen aan de zon of zonnebank.
  • Bij afspraak de huid vrijhouden van maquillage, deodorant of oliën.
  • Bij gebruik van bepaalde medicatie kan een reactie ontstaan.  Gelieve dit te melden voor de behandeling.
  • Geen behandeling tijdens de zwangerschap.