Wat is LED Therapie?

Dus wat is LED-lichttherapie? Lichttherapie is de toepassing van specifieke golflengten van lichtenergie op weefsel om therapeutische voordelen te verkrijgen.

De geleverde energie wordt vervolgens gebruikt om de cellulaire prestaties te verbeteren. Lichttherapie heeft een verscheidenheid aan toepassingen op vele medische gebieden.

Goedgekeurd door de FDA voor pijnbestrijding en huidverzorging, gebruiken Celluma LED-lichttherapieapparaten specifieke golflengten van lichtenergie om de cellulaire gezondheid te verbeteren door het herstel en de aanvulling van aangetaste weefselcellen te versnellen. 

De behandeling is niet-invasief, pijnloos, vereist geen hersteltijd en kan veilig op alle huidtypes worden gebruikt.

 

Hoe werkt het?

Net zoals planten chlorofyl gebruiken om zonlicht om te zetten in energie, kunnen high intensity light emitting diodes (LED's) die gebruik maken van specifieke, bewezen golflengten van licht een natuurlijk biostimulerend effect in menselijk weefsel teweegbrengen. Onderzoek heeft aangetoond dat LED-lichttherapie de bloedsomloop kan verhogen, weefselherstel kan versnellen, acne-bacteriën kan doden, ontstekingen kan verminderen, de huidskleur, textuur en helderheid kan verbeteren, rimpels onder de ogen kan verminderen en spier- en gewrichtspijn, stijfheid, spasmen en pijn kan verlichten. met artritis.

Eenvoudig gezegd voorziet de LED-lichtbron de aangetaste cellen van extra energie, zodat de prestaties van de cellen worden verbeterd. Fibroblastcellen zullen bijvoorbeeld de productie van collageen en elastine in bindweefsel verhogen om fijne lijntjes en rimpels zichtbaarder te maken en de snelheid van wondgenezing te verhogen.