Bruids make-up

Op de mooiste dag van je leven is enkel het allerbeste goed genoeg.

Een bruids make-up is anders dan een traditionele make-up omdat het de hele dag goed moet blijven zitten en het niet teveel mag glimmen voor op de foto’s. Het is belangrijk om een make-up te kiezen waar jij jezelf in kan vinden.   Een grondige voorbereiding en voldoende tijd op de grote dag zelf is essentieel. Dat zorgt ervoor dat je ontspannen aan je huwelijksdag kan beginnen.

Samen zorgen we ervoor dat alles vlekkeloos verloopt en jij je geen zorgen hoeft te maken over jouw make-up.  Genieten en stralen, daar gaan we voor.

Wat houdt de bruids make-up in?

Een bruids make-up bestaat uit twee delen: de proef make-up en de bruids make-up op de grote dag zelf.
De proef make-up gebeurt altijd in de zaak zelf.  Daar is alles aanwezig om op de proef alles te kunnen uitproberen.  Tijdens die afspraak maak ik dan ook ruim de tijd om met jou alles te bespreken en te zorgen dat we opbouwen naar een mooie make-up dat bij jouw persoonlijkheid past.
De trouw make-up op de dag zelf kan in het instituut doorgaan of op verplaatsing (mits verplaatsingskosten).

De proef make-up

Wanneer de proef make-up plaatsvindt, is volledig jouw eigen keuze.  Dat mag een half jaar of zelfs maar enkele weken op voorhand zijn.  Zelf raad ik aan ten laatste enkele weken vooraf.  Indien er last-minute toch nog iets besteld moet worden (lipstick of wimpers bv),  hebben we daar nog net voldoende tijd voor.

Tijdens de proef maak ik voldoende tijd vrij om een perfecte make-up voor jou te vinden.  Daarbij hou ik rekening met verschillende factoren: de make-up dat je zelf reeds gewend bent, jouw persoonlijkheid, jouw haarkleur, de kleur van de ogen, de stijl van het kleed, enz … Je mag ook altijd zelf ideeën of foto’s meebrengen om te verduidelijken wat je graag wil.  Ik maquilleer jou en we proberen dingen uit totdat we tot een make-up komen waar jij je goed bij voelt.  Alles wordt in detail genoteerd zodat we exact hetzelfde kunnen doen op de trouwdag.  Jij moet op jouw 2 oren slapen en ik moet perfect weten wat van mij verwacht wordt.  Dat is de garantie dat ik jou geef.

De make-up op de huwelijksdag 

Laat je jezelf graag aan huis maquilleren of kom je toch liever naar het instituut?  Aan huis komen is mogelijk (mits verplaatsingskosten).  Opteer wat voor jou het makkelijkste is en waar je het meeste rust vindt.  Soms is het beter om ergens te kunnen maquilleren waar er niet teveel stress aanwezig is.  Ik denk maar aan kleine kinderen die tussendoor nog veel aandacht nodig hebben, binnen- en buiten geloop van mensen, onverwachte telefoontjes, enz … Probeer alle factoren die jou zenuwachtig maken te vermijden op dat moment.  Dat maakt het voor jou veel aangenamer en voor mij een pak makkelijker om geconcentreerd te kunnen werken.

De make-up wordt telkens goed gepland qua timing op de dag zelf.  Bekijk grondig de planning vooraf of het zeker haalbaar is. Raadpleeg ook de kapper voordien om te weten hoeveel werk hij/zij heeft aan jouw kapsel.  Eerst de kapper,  dan de make-up is de meest logische volgorde.

Het is fijn voor jezelf (en eventuele voor andere mensen die ook gemaquilleerd moeten worden) om op een relaxte manier gemaquilleerd te worden.  Soms heb ik meerdere bruidjes op één dag of moet ik tijdig terug zijn in het instituut voor een volgende klant.  Daarom is het belangrijk dat we ons aan een strikt schema kunnen houden.

Extra personen make-up

Zijn er bijkomende personen die ook gemaquilleerd willen worden op jouw trouwdag?  Denk daar op tijd aan.  Last minute is het meestal niet meer mogelijk om dat nog in te plannen.  Ik denk maar aan jouw mama, schoonmoeder, getuige, zussen, vriendinnen, … Dat is uiteraard allemaal mogelijk.  Bespreek dit alles goed vooraf zodat we een haalbare planning kunnen maken.  Met een goede voorbereiding staat of valt alles.

Ten slotte moeten we telkens ook rekening houden wie we eerst doen en wie er op volgt.  Indien er verschillende personen voorzien worden van make-up, moeten ze aaneensluitend op mekaar kunnen volgen om de timing niet in de war te brengen.  Bespreek vooraf ook met de kapper hoelang werk hij/zij heeft met de kapsels.

Voor bijkomende personen is er geen proefmake-up voorzien.  Zij kunnen kiezen uit een dag make-up of een avond/feest make-up.  Voor zij die toch graag al eens iets uitproberen, kunnen zij altijd op een ander moment al eens een make-up boeken.

Kom ik op verplaatsing voor één of meerderen personen?  De verplaatsingskosten blijven dan éénmalig hetzelfde.

Enkele tips voor aan huis

  • Draag de dag voor het huwelijk en de dag zelf niets van make-up meer. Ook geen mascara.  Ik kan 10 x mooier werken op een mooie, gereinigde huid en overschotjes van mascara moeten echt vermeden worden.
  • Draag iets makkelijk en comfy tijdens de maquillage. Liefst een bovenstuk dat je niet over je hoofd moet uittrekken (bv iets met knoopjes of een rits).  Maquilleren in jouw trouwkleed doen we dus zeker niet!
  • Zorg ervoor dat er niet teveel factoren van stress in de omgeving zijn (lawaai, luide tv, veel over en weer geloop, telefoons, …)
  • Kies ervoor om tijdens de maquillage niets anders te doen, bv jouw nagels te laten lakken door een vriendin. Dat is enkel maar vervelend voor mijn concentratie om degelijk werk te leveren.
  • Kies een plaats uit waar we voldoende ruimte en licht hebben. Bv aan een raam in de keuken, in de veranda, …
  • Heb je een hoge stoel of barkruk in huis? Ideaal, dan mag je die gerust al klaarzetten.  Zo niet, breng ik er zelf ééntje mee.  Dat werkt handiger dan op een lage stoel.
  • Woon je in een straatje dat moeilijk te vinden is, hebben jullie een vreemde huisnummering in de straat, zijn er parkeerproblemen, zijn er omleidingen op de dag het huwelijk?  Laat ons dat op voorhand weten.  Zo kunnen wij ons ook voorzien om niet in onaangename, onverwachte omstandigheden te belanden.  Dat bezorgt alleen maar extra stress en dat willen we nu net vermijden.
  • Ga je graag naar de zonnebank voor nog wat extra kleur of wil je nog een spraytanning doen vooraf? Hou ons ook hiervan op de hoogte.  De foundation kan hierdoor makkelijk 1 à 2 tinten verschillen van hetgeen we genoteerd hebben op de proef make-up.  Daar ik op verplaatsing enkel het hoognodige bij heb, is dit echt belangrijk om te weten.  Graag checken we enkele dagen vooraf nog even samen de tint van de de fond de teint voor alle zekerheid.
  • Heb je graag de lipstick op zak die we gebruikt hebben op de proef make-up? Laat het ons tijdig weten.  Op verplaatsing heb ik sowieso geen stock van producten bij.  Indien niet meer voorradig, kan ik deze zeker nog tijdig bestellen. Ook een belangrijk punt voor de andere mensen die gemaquilleerd moeten worden. Zij zijn altijd welkom om vooraf even binnen te springen in de zaak indien gewenst.
  • Uit jarenlange ervaring weet ik dat het er dikwijls hectisch aan kan toegaan op een huwelijksdag. Iedereen is in volle voorbereiding en het enthousiasme vermengt zich  al snel met wat stress.  Daarom maken wij er de gewoonte van om alles vooraf af te rekenen.  Zo hoeven jullie hier al niet meer aan te denken.  Ook voor mij is dat op dat moment een zorg minder.  Ik maquilleer, ik doe mijn werk en probeer daarna zo snel mogelijk te verdwijnen.

Verplaatsingskosten

Aan huis komen vergt heel wat organisatie, planning en verhuis.  Indien gewenst, behoort dit uiteraard tot de mogelijkheden.

Hiervoor wordt een verplaatsingskost aangerekend van €30,00 vaste kost binnen een straal van 15 km, berekend voor de heen- en terugweg.  Per bijkomende kilometer wordt er €0,70 gerekend. Het vertrekpunt is het instituut te Sint-Gillis-Waas.